четвер, 25 серпня 2016 р.

Вивчаємо концепцію "Нової української школи"

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич презентувала концепцію «Нової української школи» – ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році. «Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта», - наголосила міністр.

Лілія Гриневич зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті - випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя.«Я хочу заохотити всіх, хто має таку можливість, обєднувати навколо ідей нової школи освітян. Ми мусимо дивитися не тільки під ноги, плутаючиcь в сьогоднішніх проблемах, ми мусимо йти вперед», - додала Лілія Гриневич.
Довідководіалог щодо стратегії змін тривав понад три рокиДолучилися усі зацікавлені групи – освітянибатькироботодавціполітичні сили та владні інституціїнезалежні експерти та міжнародні організаціїВ основу концепції покладені«Концепція розвитку освіти України на період 2015-2025 років»підготовлена Стратегічною дорадчою групою «Освіта» в рамках спільного проекту Міжнародного фонду «Відродження» та БФ «Інститут розвитку освіти»а також «Концепція середньої загальноосвітньої школи України» Національної академії педагогічних наук України«Візія нової української школи»,підготовлена спільнотою відповідального вчительства EDCamp Ukraine.

Немає коментарів:

Дописати коментар